LoginRegister
SnowandMud.com - Powered by vBulletin

Today's Posts
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Newbie Catman1961's Avatar
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    Canada
    Posts
    2

    Starting problems

    Hi guys. My 2008 T-500 cat wonít start with the electric start. I thought first the flex shaft was broke but thatís not it. The starting motor turns but the gear is not goi g out into the flywheel.



  2. #2
    Senior Member
    Joholio's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Hespero/Sicamous
    Posts
    25,999

    Re: Starting problems

    Welcome and good luck

  3. #3
    Member sick1's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Spruce Grove
    Posts
    387

    Re: Starting problems

    charge the battery or boost it with a battery that you know is full charge. if its a low voltage it wont have enough power to throw the bendix to the ring gear
    2013 163xm aerocharged. after 9000+km of ups and downs its retired
    gas and oil for me! 2018 175" 850. Box stock and loving it..

  4. #4
    Member JMCX's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Calgary
    Posts
    710

    Re: Starting problems

    Can you pull the small gear out by hand far enough to engage the ring gear? Just to check for binding.

    Does it sound bad when you engage the starter, gears grinding? Or is it just freewheeling?

    You picked a strange place to post a technical question.

  5. #5
    Super Moderator

    Trashy's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Calgree
    Posts
    87,723

    Re: Starting problems

    Welcome to snow and mud
    07 Panterra 110cc - Chick Magnet
    10 Iguana 800 155 - Pretty much stock


    I don't have a bucket list, I have a phuck it list and it's a few of pages long....


    http://www.youtube.com/watch?v=SeBCmDQTavU

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •